Solidaritatea Culturală Română
 
Fundaţia Solidaritatea Culturală Română Ars XXI

 Identitatea de viziune asupra fenomenelor sociale a unui important număr de intelectuali din România a dat naştere grupului “Solidaritatea Culturală Română”, urmat de formarea unei fundații numită SOLIDARITATEA CULTURALĂ PENTRU ROMÂNIA - ARS XXI.

Obiectivul iniţial al acestei Fundaţii era organizarea unor evenimente artistice și culturale, în scopul atragerii tuturor celor care doresc să îşi exprime solidaritatea activă cu fenomenele sociale actuale.

În timp, activitatea Fundaţiei „SOLIDARITATEA CULTURALĂ ROMÂNĂ” (SCR) s-a dezvoltat și orientat și spre opere de caritate de îngrijire medicală în spitale şi clinici.

Iniţial, SCR se implică, cu precădere, în domeniul nevoilor materiale spitaliceşti şi îşi propune să ofere echipamente indispensabile, de stringentă necesitate, pentru unităţi medicale cu înalt nivel de specializare. Asemenea echipamente au fost obţinute prin bunăvoinţa unor instituţii europene precum  „Les Hôpitaux de l’Assistance Publique de Paris”.

SCR a primit echipamente de la spitalele Necker şi Lariboisière din Paris. Transportul şi livrarea bunurilor la spitalele româneşti beneficiare au fost suportate de către SCR, care a sprijinit mai multe spitale şi clinici din România:
  • Spitalul de Urgenţă, Bucureşti
  • Spitalul Titan, Bucureşti
  • Spitalul Judeţean Craiova
  • Spitalul Universitar Cluj-Napoca